Skip to content

Culinary Institute of Europe

Végzős osztályaink oklevélkiosztó ceremóniája: CAP13, PAP2, PBP1

Culinary Institute of Europe oklevélkiosztó

Szeptember 25-én tartottuk legutóbbi oklevélosztó ceremóniánkat, ahol nem csak egy, hanem mindhárom programunk (Kulináris művészetek, Cukrász művészetek, Vegetáriánus szakács) végzős diákjai, összesen 27-en egyszerre vehették át a kurzusok teljesítéséről szóló oklevelet.

A tanév során számos mérföldkő határozza meg intézményünk életét, azonban számunkra és a diákok számára is talán a legemlékezetesebb és legörömtelibb az oklevélosztó ceremónia. A diákok egy éves, kitartó és koncentrált munkájának gyümölcse érik be ezen az eseményen,  amikor átveszik a névre szóló okleveleket. Ezzel lezárult kulináris pályafutásuk első állomása, és csak rajtuk múlik, miként alakul ez tovább. Némi szomorúság is keveredik az ünneplésbe, hiszen egyúttal ez a közös utunk végét is jelenti, ugyanakkor izgatottan várjuk, hogy láthassuk, milyen irányba halad a karrierjük.

2023 szeptemberében az alábbi csoportok diákjai kapták meg a CIE által kiállított, államilag elismert tanúsítványt a program teljesítéséről: PAP2, PBP1, CAP13. Az oklevél egyszerre igazolja, hogy a diákok teljesítették a CIE szigorú követelményrendszerét, egyúttal pedig lehetőséget kapnak jövőjük alakítására, hogy szakmát szerezzenek. A diákoknak az egy év során részt kell venniük a tantermi órákon a CIE konyhájában, valamint teljesíteniük kell a szakmai gyakorlatot, továbbá tudásukat is bizonyítaniuk kell a vizsga keretében (a Kulináris művészetek program esetében ez a féléves vizsgát és az év végi vizsgavacsorát foglalja magába). A tanúsítvány birtokában ezután jogosultak letenni az állami vizsgát, amivel szakácssegéd- és cukrászsegéd szakmát szerezhetnek, gasztronómiai karrierjük következő lépéseként.

2023 szeptemberében a Culinary Institute of Europe intézményében oklevelet szerzett diákok névsora:

Kulináris művészetek:

Ádám Zsuzsa Ilona

Ahriman Alibrahim

Berényi Vince

Dancsók Róbert

Hajdú Imre

Kiss Gellért Hunor

Lantos Dávid

Sebestyén Dániel

Szelecsényi Gábor

Sztankó Dóra

Szűcs Beatrix

Takácsy Lilla

Zöldi Márton

Cukrász művészetek:

Makó Lilla

Galambosné Osztobányi Lilla

Pribeli Anna

Schüssler-Kazári Dóra

Sinkó Eszter

Szelle Borbála

Egressy-Czakó Orsolya

Ertler Anikó

Vegetáriánus szakács:

Nino Imerlishvili

Tamási Tímea

Badics Bettina

Schmidel Réka

Kárpáti Fanny

Árváné Imre Angéla