Skip to content

Culinary Institute of Europe

VEGETÁRIÁNUS SZAKÁCS

KINEK AJÁNLJUK?

Vegetáriánus Szakács képzésünket egyaránt ajánljuk azoknak, akik hivatásszerűen szeretnének főzni a hús (és más állati eredetű alapanyagok) mellőzése mellett, és azoknak is, akik ugyan nem szeretnének profi szakácsok lenni, de a hétköznapi ételkészítéseik során ki akarnak lépni a rántott sajt-sült krumpli-párolt zöldségek Bermuda-háromszögéből, hogy saját maguknak és a családjuknak teljes értékű, ugyanakkor ízletes fogásokat készítsenek növényi alapanyagokból. A kurzus alapvetően vegetáriánus, de vegánok is elvégezhetik.

MIKOR KEZDŐDIK A KÉPZÉS? 

2023. február 16-én kezdődik.

HOGYAN ZAJLIK MAJD AZ OKTATÁS?

Az oktatás gyakorlati és elméleti (digitális és videó tananyag) részekből tevődik össze.

ELMÉLETI ÓRÁK:

A tanfolyam időtartama alatt folyamatosan elérhetők, felvételről online megnézhetők.

GYAKORLATI ÓRÁK: 

Minden héten csütörtökön 17:00-21:00-ig.

MILYEN HOSSZÚ A KÉPZÉSÜNK?

A képzés időtartama öt hónap, 600 tanóra, melyből 150 óra tankonyhai, 450 óra külsős gyakorlat. A tanórák hossza 45 perc.

HÁNY FŐ VEHET RÉSZT AZ OKTATÁSBAN? MILYEN NYELVEN?

A gyakorlati órákon max. 15 fő vehet részt. Az oktatás nyelve az angol, általános középfokú nyelvtudás elégséges, a szakkifejezéseket megtanítjuk. 

BEMENETI KÖVETELMÉNYEK

  • Általános iskolai bizonyítvány
  • Foglalkoztatás-egészségügyi vizsgálat
  • Pályaalkalmassági vizsgálat


MILYEN TANÚSÍTVÁNYT SZEREZHETSZ MEG A KÉPZÉS VÉGÉN?

A képzés végén a Culinary Institute of Europe által kiállított tanúsítványt szerzel, amely igazolja, hogy sikeresen megfeleltél a kurzus követelményeinek, sikeresen befejezted a szakmai gyakorlatod és letetted a záróvizsgát. A CIE tanúsítvány birtokában leteheted a Szakácssegéd részszakma állami vizsgát is. Ennek birtokában megfelelsz a kormány által előírt új szakmai követelményeknek és bármilyen vendéglátóipati egységben dolgozhatsz illetve saját vállalkozásodat is üzemeltetheted.

ÍZELÍTŐ A TANANYAGBÓL

Késtechnika           

Zöldségek 

Gyümölcsök

Gombák

Hüvelyesek

Gabonák, magok

Fűszerek

Főzési és sütési alaptechnikák

 Fermentáció

Alaplevek

Szószok, öntetek

Levesek, krémlevesek

Növényi fehérjék

Növényi sajtok

Csokoládé kreációk

Vegán cukrászat alapjai

Jégkrémek, sorbék

Alternatív tejek

Tálalás, ételfotózás

Élelmiszerbiztonság

Fenntartható gazdálkodás

Én branding

Kulináris önéletrajz írás

Veszteségcsökkentés

Vállalkozásindítás

MENNYIBE KERÜL A KÉPZÉS?

A képzés díja 800.000 Ft, részletfizetési lehetőség egyéni elbírálás alapján lehetséges.

A díj tartalmazza az iskola tanárai által összeállított oktatási anyagot és a képzés során használt alapanyagokat is. A gyakorlati órákhoz szükséges felszerelést egyénileg kell beszerezni (szakácskabát, késkészlet, sapka, szakács nadrág, konyharuha, fehér kötény, konyhai csúszásgátlós zárt cipő).

MIT FOGSZ TANULNI A KÉPZÉSEN?

A képzés során egyaránt betekintést nyerhetsz a magas szintű vegetáriánus szakács szakma elméleti és gyakorlati részébe, elsajátíthatod a különböző főzési és sütési alaptechnikákat, és a képzés végére magas szinten tudod majd használni azokat. Fontosnak tartjuk azt is kihangsúlyozni, hogy az egészséges étel számunkra nem egyenlő az alacsony kalóriatartalmú étellel, sokkal inkább a friss és jó minőségű alapanyagokban látjuk ennek garanciáját. A fenntarthatóság kiemelt szerephez jut minden modul során, hiszen nemcsak tudást szeretnénk átadni, hanem szemléletmódot is, amit az egész intézet hivatott képviselni. Célunk, hogy a magyar diákok is elsajátítsák a legfontosabb angol szakmai kifejezéseket, így egy külföldi konyhában is profin meg tudják állni a helyüket.

HOGYAN JELENTKEZHETSZ?

A következő évfolyamra a jelentkezési lap kitöltésével lehet regisztrálni.

A helyekre a jelentkezéseket a beérkezett űrlapok sorrendjében bíráljuk el. Sikeres elbírálás esetén értesítünk a beiratkozás menetéről. Regisztrációd a képzésre akkor lesz érvényes, amikor a képzési díj megfizetésre került.

A KÉPZÉS KEZDETE

2023. február 16.

KÉPZÉS HELYSZÍNE

A képzés címe: 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 44. illetve külső gyakorlati helyszín