Skip to content

Culinary Institute of Europe

VEGETÁRIÁNUS SZAKÁCS

KINEK AJÁNLJUK?

Vegetáriánus Szakács képzésünket egyaránt ajánljuk azoknak, akik hivatásszerűen szeretnének főzni a hús (és más állati eredetű alapanyagok) mellőzése mellett, és azoknak is, akik ugyan nem szeretnének profi szakácsok lenni, de a hétköznapi ételkészítéseik során ki akarnak lépni a rántott sajt-sült krumpli-párolt zöldségek Bermuda-háromszögéből, hogy saját maguknak és a családjuknak teljes értékű, ugyanakkor ízletes fogásokat készítsenek növényi alapanyagokból. A kurzus alapvetően vegetáriánus, de vegánok is elvégezhetik.

MILYEN KÉPESÍTÉST SZEREZHETSZ?

A képzés végén a Culinary Institute of Europe által kiállított tanúsítványt szerzel, amely igazolja, hogy sikeresen megfeleltél a kurzus követelményeinek, sikeresen befejezted a szakmai gyakorlatod és letetted a záróvizsgát. A CIE tanúsítvány birtokában leteheted a Szakácssegéd részszakma állami vizsgát is. Ennek birtokában megfelelsz a kormány által előírt új szakmai követelményeknek és bármilyen vendéglátóipati egységben dolgozhatsz illetve saját vállalkozásodat is üzemeltetheted.

KÉPZÉS MODULJAI

Késtechnika           

Zöldségek 

Gyümölcsök

Gombák

Hüvelyesek

Gabonák, magok

Fűszerek

 Fermentáció

Alaplevek

Szószok, öntetek

Levesek, krémlevesek

Növényi fehérjék

Csokoládé kreációk

Vegán cukrászat alapjai

Jégkrémek, sorbék

Alternatív tejek, sajtok

Főzési és sütési alaptechnikák

Tálalás, ételfotózás

Élelmiszerbiztonság

Fenntartható gazdálkodás

Kulináris önéletrajz írás

Veszteségcsökkentés

Vállalkozásindítás

Pályaorientáció/Szakmai gyakorlat

MENNYIBE KERÜL A KÉPZÉS?

A képzés díja 900.000 Ft, részletfizetési lehetőség egyéni elbírálás alapján lehetséges. A díj tartalmazza az iskola tanárai által összeállított digitális elméleti tananyagot, a képzés során használt alapanyagokat, a pályaorientációs tanácsadást és a szakmai gyakorlati hely biztosítását. A gyakorlati órákhoz szükséges késkészletet és felszerelést egyénileg kell beszerezni (szakácskabát, késkészlet, sapka, szakács nadrág, konyharuha, fehér kötény, konyhai csúszásgátlós zárt cipő).

MIT FOGSZ TANULNI A KÉPZÉSEN?

A képzés során egyaránt betekintést nyerhetsz a magas szintű vegetáriánus szakács szakma elméleti és gyakorlati részébe, elsajátíthatod a különböző főzési és sütési alaptechnikákat, és a képzés végére magas szinten tudod majd használni azokat. Az egy éves program angol nyelven zajlik és államilag elismert akkreditált szakácssegéd részszakma képesítés megszerzésével végződhet. Ehhez 450 óra külsős gyakorlatot kell elvégezni a tanfolyam keretei között, amit intézményünk szervez meg számodra a pályaorientációs beszélgetést követően. A szakmai képesítés és tanúsítvány megszerzése után meg fogsz felelni az állam által előírt új szakmai követelményeknek és bármilyen vendéglátóipari egységben dolgozhatsz és saját vállalkozásodat is üzemeltetheted. A jelentkezés során az elbírálás jogát fenntartjuk és  indoklás nélkül elutasíthatjuk a jelentkezőt. Intézetünk fegyelmezett, a tanulást komolyan vevő és a csapatmunka  iránt elkötelezett 14 évnél idősebb fiatalokat és felnőtteket vár. Célunk, hogy résztvevőink elsajátítsák a legfontosabb angol szakmai kifejezéseket, így egy külföldi konyhában is profin meg tudják állni a helyüket. Fontos megemlíteni, hogy az egészségesség számunkra nem az alacsony kalóriatartalmat jelenti, hanem a friss és jó minőségű alapanyagokból készült teljes értékű ételeket. A fenntarthatóság kiemelt szerepet kap minden képzési modulban, nem csak tudást szeretnénk átadni, hanem egy szemléletmódot is amit az egész intézet hivatott képviselni.  

A JELENTKEZÉS MENETE

A jelentkezés első lépése az itt található jelentkezési űrlap kitöltése. Ezután kapsz egy automata emailt amiben benne lesz a tájékoztató füzet és egy link a kérdőívhez amit szintén ki kell tölteni. Ennek célja, hogy jobban megismerjünk téged és céljaid. Ezután következik egy kb 10-20 perces online videó interjú ahol kollégánkkal átbeszéljük a legfontosabb tudnivalókat, az iskola elvárásait irányodba, és te is felteheted kérdéseidet. Az interjú után kapod meg a szerződést amit kitöltve, aláírva vissza kell küldeni emailen.

A KÉPZÉS KEZDETE

2023. szeptember 21.

KÉPZÉS HELYSZÍNE

A képzés címe: 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 44. illetve külső gyakorlati helyszín.