Skip to content

Culinary Institute of Europe

Kulináris művészetek

HOGYAN ÉPÜL FEL A PROGRAM?

Iskolánkban a professzionális gasztronómiai képzési csomag keretében eljuthatsz az alapoktól a kulináris művészetekig. Ehhez a 600 órás Szakácssegéd részszakma (4 1013 23 05 Szakács szakma részszakmája) tananyagával kezdünk (Felnőttképző engedély szám: E/2021/000123). A szakácssegéd részszakma képzés teljesítését követően szakmai bizonyítványt szerezhetsz független vizsgaközpontban. A részszakma megszerzéséről kiállított szakmai bizonyítvány államilag elismert alapfokú végzettséget és szakképesítést tanúsít és legalább egy munkakör betöltésére képesít. 

Párhuzamosan olyan piacképes tudásra és készségekre tehetsz szert, amivel a magas szintű gasztronómia világában helyt tudsz állni, és angol nyelven is tudsz majd kommunikálni munkád során. Ehhez a Kulináris művészetek ( Felnőttképzési nyilvántartás szám: B/2020/001366) és az Angol szakmai nyelv ( Felnőttképzési nyilvántartás szám: B/2020/001366)  felkészítő képzésünket biztosítjuk. További részletek a tájékoztató füzetben, amit az alábbi linken tudsz letölteni.

További részletek a tájékoztató füzetben, amit az alábbi linken tudsz letölteni.

A KÉPZÉS MODULJAI

Késhasználat

Alap sütési és főzési technikák

Alapanyagok (zöldségek, húsok, fűszerek)

Szószok

Alaplevek és levesek

Szárnyasok

Saláták

Előételek

Négylábúak

Halak és tenger gyümölcsei

Tészták és metéltek

Bevezetés a sütési eljárásokba

Alaptészták sütéshez

Csokoládé

Tortakészítés és dekorálás

Palacsinták

Fagylaltkészítés

Kenyérkészítés

Pályaorientáció/Szakmai gyakorlat

Tálalás

Gasztromarketing

Vállalkozásindítás és fejlesztés

Fenntartható mezőgazdálkodás

Nemzetközi konyha

Improvizatív sütés és főzés

A főzés tudományos háttere

Receptírás

HACCP

Táplálkozástudomány

Ételszervírozás

KÉPZÉSI DÍJ

A képzés díja 1.450.000 Ft, részletfizetési lehetőség egyéni elbírálás alapján lehetséges.
A díj tartalmazza az iskola tanárai által összeállított digitális elméleti tananyagot, a képzés során használt alapanyagokat, a pályaorientációs tanácsadást és a szakmai gyakorlati hely biztosítását. A gyakorlati órákhoz szükséges késkészletet és felszerelést egyénileg kell beszerezni (szakácskabát, késkészlet, sapka, szakács nadrág, konyharuha, fehér kötény, konyhai csúszásgátlós zárt cipő).

ÖSZTÖNDÍJ

Hogyan jelentkezhetek az ösztöndíjra?

  • motivációs levél,
  • a pályázó rövid bemutatása,
  • jövőbeli tervek ismertetése,
  • a pályázó által az adott ágazat legkedveltebb részterületének rövid bemutatása.

A pályázat elbírálása során előnyben részesülnek azok a hallgatók, akik a jövőben rész vagy teljes munkaidős állást vállalnának az intézmény által felkínált helyen. Az ösztöndíj mértéke nagyjából a képzési díj 30%-át fedezi, így az ösztöndíjt elnyert jelentkezők számára a képzés 980.000 forint lesz.
A kiadható ösztöndíjak száma a pályázók sikerességétől függ.

FONTOS TUDNIVALÓK MIELŐTT JELENTKEZEL

A képzés során betekintést nyerhetsz a magas szintű ételkészítés elméleti és gyakorlati részébe egyaránt, elsajátíthatod a különböző főzési és sütési alaptechnikákat és azokat magas szinten használni tudod majd. Teljes körű rálátást kapsz a gasztronómia különböző területeire és az ezzel kapcsolatos vállalkozások beindításának és fejlesztésének feltételeire. Az egy éves program magyar és angol nyelven zajlik és államilag elismert akkreditált szakácssegéd részszakma képesítés megszerzésével végződhet. Ehhez 225 óra külsős gyakorlatot kell elvégezni a tanfolyam keretei között, amit intézményünk szervez meg számodra a pályaorientációs beszélgetést követően. A szakmai képesítés és tanúsítvány megszerzése után meg fogsz felelni az állam által előírt új szakmai követelményeknek és bármilyen vendéglátóipari egységben dolgozhatsz. A jelentkezés során az elbírálás jogát fenntartjuk és  indoklás nélkül elutasíthatjuk a jelentkezőt. Intézetünk fegyelmezett, a tanulást komolyan vevő és a csapatmunka  iránt elkötelezett 14 évnél idősebb fiatalokat és felnőtteket vár.
Célunk, hogy résztvevőink elsajátítsák a legfontosabb angol szakmai kifejezéseket, így egy külföldi konyhában is profin meg tudják állni a helyüket.
Fontos megemlíteni, hogy az egészségesség számunkra nem az alacsony kalóriatartalmat jelenti, hanem a friss és jó minőségű alapanyagokból készült teljes értékű ételeket.
A fenntarthatóság kiemelt szerepet kap minden képzési modulban, nem csak tudást szeretnénk átadni, hanem egy szemléletmódot is amit az egész intézet hivatott képviselni.

JELENTKEZÉS MENETE

A jelentkezés első lépése az itt található jelentkezési űrlap kitöltése. Ezután kapsz egy automatikus emailt, amiben benne lesz a tájékoztató füzet és egy link a kérdőívhez, amit szintén ki kell tölteni. Ennek célja, hogy jobban megismerjünk téged és céljaidat. Ezután következik egy kb 20 perces online felvételi beszélgetés, ahol kollégáinkkal átbeszéljük a legfontosabb tudnivalókat, az iskola elvárásait irányodba, és te is felteheted kérdéseidet. Amennyiben az interjú után sikeres elbírálás következik, úgy megkapod a szerződést, amit kitöltve, aláírva vissza kell küldeni emailen. A jelentkezés kizárolag a tandíj befizetésével válik hivatlossá.

A KÉPZÉS KEZDETE

2024. szeptember 25.

KÉPZÉS HELYSZÍNE

A képzés címe: 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 44.,  illetve külső gyakorlati helyszín.

MIT KELL TUDNOD A FELVÉTELHEZ?

Az előzetes tanulmányok a vizsgákon nem kerülnek beszámításra. A jelentkezésnek nem feltétele a nyelvtudás, de jó, ha értesz angolul, mivel lehetőséged lesz külföldi szakemberektől is tanulni. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.