Skip to content

Culinary Institute of Europe

Kulináris művészetek

A KÉPZÉSRŐL

A Culinary Institute of Europe-nál büszkék vagyunk arra, hogy az oktatás alapját teljes egészében saját tananyagunk adja, mely az alaptechnikákat ötvözi az aktuális nemzetközi trendekkel. A kurzus ezáltal olyan szakembereket képez, akik akár itthoni, akár külföld vendéglátóhelyeken megállják a helyüket a mindennapi konyhai szervíz során. Azonban nemcsak azok számára ajánljuk a kurzust, akik szakácsként szeretnének elhelyezkedni, esetleg saját vendéglátóhelyet nyitnának, hanem minden gasztrorajongónak, akit vonz a fine dining világa, és szeretne éttermi szintű ételeket készíteni és tálalni otthon.

MILYEN KÉPESÍTÉST SZEREZHETSZ?

Felnőttképzési engedéllyel rendelkező programunk keretében a képzés végén a Culinary Institute of Europe által kiállított magán oklevelet kapsz majd, amely igazolja, hogy sikeresen megfeleltél a kurzus követelményeinek, sikeresen befejezted a szakmai gyakorlatod és letetted a záróvizsgát. Emellett államilag elismert szakács részszakma képesítést is szerezhetsz, ehhez a képzés elvégzése után egy állami vizsgaközpontban is vizsgát kell tenned. 

További részletek a tájékoztató füzetben, amit az alábbi linken tudsz letölteni.

A KÉPZÉS MODULJAI

Késhasználat

Alap sütési és főzési technikák

Alapanyagok (zöldségek, húsok, fűszerek)

Szószok

Alaplevek és levesek

Szárnyasok

Saláták

Előételek

Négylábúak

Halak és tenger gyümölcsei

Tészták és metéltek

Bevezetés a sütési eljárásokba

Alaptészták sütéshez

Csokoládé

Tortakészítés és dekorálás

Palacsinták

Fagylaltkészítés

Kenyérkészítés

Pályaorientáció/Szakmai gyakorlat

Tálalás

Gasztromarketing

Vállalkozásindítás és fejlesztés

Fenntartható mezőgazdálkodás

Nemzetközi konyha

Improvizatív sütés és főzés

A főzés tudományos háttere

Receptírás

HACCP

Táplálkozástudomány

Ételszervírozás

KÉPZÉSI DÍJ

A képzés díja 1.350.000 Ft, részletfizetési lehetőség egyéni elbírálás alapján lehetséges. A díj tartalmazza az iskola tanárai által összeállított digitális elméleti tananyagot, a képzés során használt alapanyagokat, a pályaorientációs tanácsadást és a szakmai gyakorlati hely biztosítását. A gyakorlati órákhoz szükséges késkészletet és felszerelést egyénileg kell beszerezni (szakácskabát, késkészlet, sapka, szakács nadrág, konyharuha, fehér kötény, konyhai csúszásgátlós zárt cipő).

FONTOS TUDNIVALÓK MIELŐTT JELENTKEZEL

A képzés során betekintést nyerhetsz a magas szintű ételkészítés elméleti és gyakorlati részébe egyaránt, elsajátíthatod a különböző főzési és sütési alaptechnikákat és azokat magas szinten használni tudod majd. Teljes körű rálátást kapsz a gasztronómia különböző területeire és az ezzel kapcsolatos vállalkozások beindításának és fejlesztésének feltételeire. Az egy éves program magyar és angol nyelven zajlik és államilag elismert akkreditált szakácssegéd részszakma képesítés megszerzésével végződhet. Ehhez 300 óra külsős gyakorlatot kell elvégezni a tanfolyam keretei között, amit intézményünk szervez meg számodra a pályaorientációs beszélgetést követően. A szakmai képesítés és tanúsítvány megszerzése után meg fogsz felelni az állam által előírt új szakmai követelményeknek és bármilyen vendéglátóipari egységben dolgozhatsz és saját vállalkozásodat is üzemeltetheted. A jelentkezés során az elbírálás jogát fenntartjuk és  indoklás nélkül elutasíthatjuk a jelentkezőt. Intézetünk fegyelmezett, a tanulást komolyan vevő és a csapatmunka  iránt elkötelezett 14 évnél idősebb fiatalokat és felnőtteket vár. Célunk, hogy résztvevőink elsajátítsák a legfontosabb angol szakmai kifejezéseket, így egy külföldi konyhában is profin meg tudják állni a helyüket. Fontos megemlíteni, hogy az egészségesség számunkra nem az alacsony kalóriatartalmat jelenti, hanem a friss és jó minőségű alapanyagokból készült teljes értékű ételeket. A fenntarthatóság kiemelt szerepet kap minden képzési modulban, nem csak tudást szeretnénk átadni, hanem egy szemléletmódot is amit az egész intézet hivatott képviselni.  

JELENTKEZÉS MENETE

A jelentkezés első lépése az itt található jelentkezési űrlap kitöltése. Ezután kapsz egy automata emailt amiben benne lesz a tájékoztató füzet és egy link a kérdőívhez amit szintén ki kell tölteni. Ennek célja, hogy jobban megismerjünk téged és céljaid. Ezután következik egy kb 10-20 perces online videó interjú ahol kollégánkkal átbeszéljük a legfontosabb tudnivalókat, az iskola elvárásait irányodba, és te is felteheted kérdéseidet. Az interjú után kapod meg a szerződést amit kitöltve, aláírva vissza kell küldeni emailen.

A KÉPZÉS KEZDETE

2023. szeptember 13.

KÉPZÉS HELYSZÍNE

A képzés címe: 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 44. illetve külső gyakorlati helyszín.

MIT KELL TUDNOD A FELVÉTELHEZ?

Az előzetes tanulmányok a vizsgákon nem kerülnek beszámításra. A jelentkezésnek nem feltétele a nyelvtudás, de jó, ha értesz angolul, mivel lehetőséged lesz külföldi szakemberektől is tanulni.