Skip to content

Culinary Institute of Europe

CUKRÁSZ MŰVÉSZETEK

KINEK AJÁNLJUK?

Cukrász Művészetek programunkat azoknak ajánljuk, akik számára a cukrász hivatás többet jelent, mint a húzómargarin és fehércukor vég nélküli használata, aki az erős technikai alapok mellett szeretne megismerkedni a kortárs cukrászat trendjeivel, és aki szeretne kreatívan alkotni.
A kurzust olyanok is elvégezhetik, akiknek nem a cukrász szakma megszerzése a céljuk, de mindig is rajongtak a sütésért, ezért szeretnék desszertjeiket új dimenzióba emelni, és nemzetközileg elismert oktatóktól elsajátítani a naprakész tudást.

MIKOR KEZDŐDIK A KÉPZÉS? 

2023. március 03-án kezdődik.

HOGYAN ZAJLIK MAJD AZ OKTATÁS?

Az oktatás gyakorlati és elméleti (digitális és videó tananyag) részekből tevődik össze.

ELMÉLETI ÓRÁK:

A tanfolyam időtartama alatt folyamatosan elérhetők, felvételről online megnézhetők.

GYAKORLATI ÓRÁK: 

Minden második héten pénteken és szombaton délutánonként.

MILYEN HOSSZÚ A KÉPZÉSÜNK?

A képzés időtartama fél év, a képzés teljes hossza 600 tanóra, melyből 150 óra tantermi, 450 óra külsős gyakorlat. A tanórák hossza 45 perc.

HÁNY FŐ VEHET RÉSZT AZ OKTATÁSBAN? MILYEN NYELVEN?

A gyakorlati órákon max. 15 fő vehet részt. Az oktatás nyelve elsősorban angol mert külföldi tanárok is oktatnak, egyéni kérés esetén tolmács igényelhető. 

BEMENETI KÖVETELMÉNYEK

  • Legalább általános iskolai bizonyítvány
  • Foglalkoztatás-egészségügyi vizsgálat
  • Pályaalkalmassági vizsgálat


MILYEN PAPÍRT SZEREZHETSZ MEG A KÉPZÉS VÉGÉRE?

Az engedéllyel rendelkező felnőttképzés végén a Culinary Institute of Europe által kiállított tanúsítványt szerzel, amely igazolja, hogy sikeresen megfeleltél a kurzus követelményeinek, sikeresen befejezted a szakmai gyakorlatod és letetted a záróvizsgát. A CIE tanúsítvány birtokában leteheted a Cukrászsegéd részszakma állami vizsgát is. Ennek birtokában megfelelsz a kormány által előírt új szakmai követelményeknek és bármilyen vendéglátóipati egységben dolgozhatsz illetve saját vállalkozásodat is üzemeltetheted.

A KÉPZÉS TARTALMA

Puff pastry, invert puff pastry

Briós

Pâte brisée, Pâte sablée, Pâte sucrée

Choux paste, choux with craquelin, éclairs, chouquettes

Mille feuille, tropézienne, pithiviers

Kemény és lágy karamell, karamell szósz

Kandírozott gyümölcsök, gyümölcs paték

Csokoládé – étcsokoládé

Csokoládé – tej-, fehér- és ruby csokoládé 

Torták – alapok

Torták – dekoráció

Elődesszertek & petit fours

Tányérdesszertek

HACCP

Gasztromarketing

Vállalkozásindítás és fejlesztés

Táplálkozástudomány

Fenntartható mezőgazdálkodás

MENNYIBE KERÜL A KÉPZÉS?

A képzés díja 800.000 Ft, részletfizetési lehetőség egyéni elbírálás alapján lehetséges.

A díj tartalmazza az iskola tanárai által összeállított oktatási anyagot és a képzés során használt alapanyagokat is. A gyakorlati órákhoz szükséges felszerelést egyénileg kell beszerezni (szakácskabát, késkészlet, sapka, szakács nadrág, konyharuha, fehér kötény, konyhai csúszásgátlós zárt cipő).  

MIT FOGSZ TANULNI A KÉPZÉSEN?

A képzés során betekintést nyerhetsz a magas szintű cukrász szakma elméleti és gyakorlati részébe egyaránt, elsajátíthatod a különböző cukrász főzési és sütési alaptechnikákat, és azokat magas szinten használni tudod majd. Fontosnak tartjuk azt is kihangsúlyozni, hogy az egészségesség számunkra nem az alacsony kalóriatartalmat jelenti, hanem a friss és jó minőségű alapanyagokból készült cukrászati termékek. A fenntarthatóság kiemelt szerepet kap minden modul során, nem csak tudást szeretnénk átadni, hanem egy szemléletmódot is, amit az egész intézet hivatott képviselni. 

A képzés időtartama fél év, amely egy szemeszterből áll. A képzés végen elméleti és gyakorlati vizsgát kell tenni, ami hasonlít és felkészít az állami vizsgára. Az iskola tanárai által összeállított, online elérhető tudásanyag a tandíj részét képezi csakúgy, mint  a képzés során használt alapanyagok. 

Célunk, hogy a magyar diákok is elsajátítsák a legfontosabb angol szakmai kifejezéseket, így egy külföldi konyhában is profin meg tudják állni a helyüket.

HOGYAN JELENTKEZHETSZ?

A 2023. márciusban kezdődő évfolyamra a jelentkezési lap kitöltésével lehet regisztrálni.

A helyekre a jelentkezéseket a beérkezett űrlapok sorrendjében bíráljuk el. Sikeres elbírálás esetén értesítünk a beiratkozás menetéről. Regisztrációd a képzésre akkor lesz érvényes, amikor a képzési díj megfizetésre került.

A KÉPZÉS KEZDETE

2023. március 03.

KÉPZÉS HELYSZÍNE

A képzés címe: 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 44. illetve külső gyakorlati helyszín

MIT KELL TUDNOD A FELVÉTELHEZ?

Az előzetes tanulmányok a vizsgákon nem kerülnek beszámításra. A jelentkezésnek nem  feltétele de előnye az angol nyelvtudás,  ezzel is segítve a későbbi külföldi munkavállalási lehetőséget. A jól teljesítő diákok számára igény esetén hazai és külföldi állásközvetítő szolgáltatást is nyújtunk.