Skip to content

Culinary Institute of Europe

CUKRÁSZ MŰVÉSZETEK

A KÉPZÉSRŐL

Cukrász Művészetek programunkat azoknak ajánljuk, akik számára a cukrász hivatás többet jelent, mint a húzómargarin és fehércukor vég nélküli használata, aki az erős technikai alapok mellett szeretne megismerkedni a kortárs cukrászat trendjeivel, és aki szeretne kreatívan alkotni.
A kurzust olyanok is elvégezhetik, akiknek nem a cukrász szakma megszerzése a céljuk, de mindig is rajongtak a sütésért, ezért szeretnék desszertjeiket új dimenzióba emelni, és nemzetközileg elismert oktatóktól elsajátítani a naprakész tudást.

MILYEN KÉPESÍTÉST SZEREZHETSZ?

Az engedéllyel rendelkező felnőttképzés végén a Culinary Institute of Europe által kiállított tanúsítványt szerzel, amely igazolja, hogy sikeresen megfeleltél a kurzus követelményeinek, sikeresen befejezted a szakmai gyakorlatod és letetted a záróvizsgát. A CIE tanúsítvány birtokában leteheted a Cukrászsegéd részszakma állami vizsgát is. Ennek birtokában megfelelsz a kormány által előírt új szakmai követelményeknek és bármilyen vendéglátóipati egységben dolgozhatsz illetve saját vállalkozásodat is üzemeltetheted.

További részletek a tájékoztató füzetben, amit az alábbi linken tudsz letölteni.

Puff pastry, invert puff pastry

Briós

Pâte brisée, Pâte sablée, Pâte sucrée

Choux paste, choux with craquelin, éclairs, chouquettes

Mille feuille, tropézienne, pithiviers

Kemény és lágy karamell, karamell szósz

Kandírozott gyümölcsök, gyümölcs paték

Csokoládé – étcsokoládé

Csokoládé – tej-, fehér- és ruby csokoládé 

Torták – alapok

Torták – dekoráció

Elődesszertek & petit fours

Tányérdesszertek

HACCP

Gasztromarketing

Vállalkozásindítás és fejlesztés

Táplálkozástudomány

Fenntartható mezőgazdálkodás

Pályaorientáció/Szakmai gyakorlat

MENNYIBE KERÜL A KÉPZÉS?

A képzés díja 900.000 Ft, részletfizetési lehetőség egyéni elbírálás alapján lehetséges. A díj tartalmazza az iskola tanárai által összeállított digitális elméleti tananyagot, a képzés során használt alapanyagokat, a pályaorientációs tanácsadást és a szakmai gyakorlati hely biztosítását. A gyakorlati órákhoz szükséges késkészletet és felszerelést egyénileg kell beszerezni (szakácskabát, kés- és cukrász eszközkészlet, sapka, szakács nadrág, konyharuha, fehér kötény, konyhai csúszásgátlós zárt cipő).

FONTOS TUDNIVALÓK MIELŐTT JELENTKEZEL

A képzés során betekintést nyerhetsz a magas szintű cukrász szakma elméleti és gyakorlati részébe egyaránt, elsajátíthatod a különböző cukrász főzési és sütési alaptechnikákat, és azokat magas szinten használni tudod majd. Az egy éves program angol nyelven zajlik és államilag elismert akkreditált cukrászsegéd részszakma képesítés megszerzésével végződhet. Ehhez 450 óra külsős gyakorlatot kell elvégezni a tanfolyam keretei között, amit intézményünk szervez meg számodra a pályaorientációs beszélgetést követően. A szakmai képesítés és tanúsítvány megszerzése után meg fogsz felelni az állam által előírt új szakmai követelményeknek és bármilyen vendéglátóipari egységben dolgozhatsz és saját vállalkozásodat is üzemeltetheted. A jelentkezés során az elbírálás jogát fenntartjuk és  indoklás nélkül elutasíthatjuk a jelentkezőt. Intézetünk fegyelmezett, a tanulást komolyan vevő és a csapatmunka  iránt elkötelezett 14 évnél idősebb fiatalokat és felnőtteket vár. Célunk, hogy résztvevőink elsajátítsák a legfontosabb angol szakmai kifejezéseket, így egy külföldi konyhában is profin meg tudják állni a helyüket. Fontos megemlíteni, hogy az egészségesség számunkra nem az alacsony kalóriatartalmat jelenti, hanem a friss és jó minőségű alapanyagokból készült teljes értékű ételeket. A fenntarthatóság kiemelt szerepet kap minden képzési modulban, nem csak tudást szeretnénk átadni, hanem egy szemléletmódot is amit az egész intézet hivatott képviselni.  

A JELENTKEZÉS MENETE

A jelentkezés első lépése az itt található jelentkezési űrlap kitöltése. Ezután kapsz egy automata emailt amiben benne lesz a tájékoztató füzet és egy link a kérdőívhez amit szintén ki kell tölteni. Ennek célja, hogy jobban megismerjünk téged és céljaid. Ezután következik egy kb 10-20 perces online videó interjú ahol kollégánkkal átbeszéljük a legfontosabb tudnivalókat, az iskola elvárásait irányodba, és te is felteheted kérdéseidet. Az interjú után kapod meg a szerződést amit kitöltve, aláírva vissza kell küldeni emailen.

A KÉPZÉS KEZDETE

2023. szeptember 15.

KÉPZÉS HELYSZÍNE

A képzés címe: 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 44. illetve külső gyakorlati helyszín.

MIT KELL TUDNOD A FELVÉTELHEZ?

Az előzetes tanulmányok a vizsgákon nem kerülnek beszámításra. A jelentkezésnek nem  feltétele de előnye az angol nyelvtudás,  ezzel is segítve a későbbi külföldi munkavállalási lehetőséget. A jól teljesítő diákok számára igény esetén hazai és külföldi állásközvetítő szolgáltatást is nyújtunk.