Skip to content

Culinary Institute of Europe

Támogatjuk a tehetséget: válj szakáccsá új ösztöndíjprogramunkkal!

Küldetésünknek tekintjük, hogy hozzájáruljunk a magyar gasztronómia fejlődéséhez azáltal, hogy olyan szakembereket képzünk, akik elhivatottak és igazi szerelemmel tekintenek a főzésre. Azért, hogy minél több tehetség kulináris karrierje indulhasson el, 2024-től ösztöndíjprogramot hirdetünk, melynek keretében az arra alkalmasnak ítélt diákok kedvezményesen végezhetik el a Culinary Institute of Europe bármely képzését.

2016-ban a Culinary Institute of Europe azzal a céllal jött létre, hogy betöltse azt a jól látható űrt, ami a magyar gasztronómia oktatást jellemezte, és egy olyan kimondottan fine dining fókuszú oktatási intézmény jöjjön létre, amely a nemzetközi trendekkel összhangban, modern környezetben és tananyaggal képzi a jövő gasztronómiai szakembereit.  

Végezd el a Kulináris művészetek programot ösztöndíjjal!

Az elmúlt nyolc évben ennek szolgálatában az első és legátfogóbb Kulináris művészetek programon túl elindult a Cukrász művészetek képzés, valamint az országban egyedülálló módon 2022 óta Vegetáriánus szakács képzésen is bővíthetik a húsmentes ételkészítés terén az ismereteiket a diákok. A programok sikeres elvégzését követően a diákok államilag elismert magán oklevelet kapnak, aminek birtokában az állami vizsga (erre mi mindenkit felkészítünk) letételét követően szakács- és cukrász részszakmát szerezhetnek.

Most egy további lépést teszünk a céljaink elérése érdekében. 2024-től ösztöndíjprogramot hirdetünk a kiemelkedően tehetséges és a szakma iránt elhivatott diák számára, hogy akkor is megvalósíthassák álmukat, ha ez nagy anyagi kihívást jelent a számukra. Az ösztöndíjprogramba felvételt nyerő diákok így bármely professzionális gasztronómiai programunkat nagyjából 30 százalék kedvezménnyel végezhetik el. Az ösztöndíjprogramban résztvevő diákok száma nincs korlátozva. 

Az ösztöndíjprogram hozzásegíthet, hogy megvalósítsd az álmod!

Miként lehet felvételt nyerni a Culinary Institute of Europe ösztöndíjprogramjába?

A programba való jelentkezésen túl a diáknak az alábbi dokumentumokat is le kell adnia ahhoz, hogy esélyes legyen az ösztöndíj elnyerésére:

– rövid bemutatkozó

– motivációs levél

– jövőbeli tervek ismertetése

– attól függően, hogy mely programra jelentkezik, a pályázó röviden mutassa be leginkább kedvelt részterületét a gasztronómián belül.

A pályázat elbírálása során előnyben részesülnek azok a hallgatók, akik a jövőben rész- vagy teljes munkaidős állást vállalnának az intézmény által felkínált helyen. 

A pályázatokat a Culinary Institute of Europe szakmai vezetősége bírálja el a diákkal folytatott felvételi beszélgetés, valamint a beadott pályázati anyag függvényében. 

Jelentkezz mielőbb, és kezd el a képzést februárban!