Skip to content

Culinary Institute of Europe

Ismerkedj meg az országban egyedülálló Vegetáriánus szakács képzésünkkel: találkozzunk a nyílt napon május 22-én!

A Culinary Institute of Europe története 2016-ban indult Kulináris művészetek programjával, ami akkor és azóta is páratlan minőséget és színvonalat képvisel a hazai gasztronómiai felnőttképzésben. Ezt az úttörő munkát folytatva 2022-ben elindult a Vegetáriánus szakács Program, amely az országban egyedülálló módon professzionális képzést kínál teljesen húsmentesen, a képzés elvégzése után a diákok pedig szakmát is szerezhetnek. Tudj meg többet a Vegetáriánus Szakács Programról május 22-i nyílt napunkon!

Mindig is szerettél volna komolyabban foglalkozni a gasztronómiával, de nem találtál olyan képzést, ahol nem kell hússal dolgozni? Már szakácsként dolgozol, de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat a növényi alapú étkezés terén? Akkor a Culinary Institute of Europe Vegetáriánus szakács programja érdekes lehet a számodra!

Mit kell tudni a Vegetáriánus szakács képzésről?

A program a növényi alapú táplálkozásra fókuszál, ennek megfelelően teljesen húsmentes. Tojás és tejtermékek használata előfordul a képzés során, de ha valaki vegán, nem kell ezekkel az alapanyagokkal sem dolgozni, mindent ki lehet váltani növényi alternatívával a receptúrákban. Ezzel összhangban a tananyag részét képezi a gombákkal, hüvelyesekkel való munka, külön óra keretében foglalkoznak a diákok a növényi tejekkel és sajtokkal, de a fermentáció és a vegán cukrászat is téma lesz. A fenntarthatóság fontos szempont a Culinary Institute of Europe egészének működésében, kiemelt figyelmet kap a veszteséggazdálkodás, ami az alapanyagok beszerzésétől a lehető legteljesebb konyhai felhasználásig a teljes folyamatot áthatja ez a szemléletmód.

A programot Ádám Csaba séf vezeti, aki ebben az interjúban beszélt arról, miért érdemes elvégezni a Vegetáriánus szakács képzést, ebben az interjúban pedig Mautner Zsófinak beszélt arról, hogy szakácsként milyen út vezetett nála ahhoz, hogy elhagyja a húst.

A képzés egy éves, és két részből áll: tantermi oktatásból a Culinary Institute of Europe professzionális konyhájában Budapest belvárosában, valamint a szakmai gyakorlatból, amelyet egy kiválasztott vendéglátóhelyen kell eltölteni. A képzés egy záróvizsgával ér végét, amelynek sikeres teljesítése esetén a diákok megkapják a Culinary Institute of Europe által kiállított tanúsítványt. Ez igazolja, hogy megfeleltek a kurzus követelményeinek, sikeresen befejezték a gyakorlatot és teljesítették a záróvizsgát. A tanúsítvány birtokában Szakács részszakma állami vizsgát tehetnek a résztvevők, hogy aztán egy vendéglátóhelyen folytathassák a karrierjüket, esetleg saját vállalkozást indítsanak.

Tedd fel kérdéseidet élőben és pillants be a Culinary Institute of Europe konyhájába!

Biztosan benned is számos kérdés felmerült, és kíváncsi vagy, hol is fogod eltölteni a következő éved egy jelentős részét! Ezért várunk szeretettel május 22-én 18 órától nyílt napunkon a Culinary Institute of Europe-ban személyesen, hogy jobban is megismerkedjünk! Mire számíthatsz, ha eljössz a nyílt napra? 

  • Személyesen is felteheted kérdéseidet, és első kézből kaphatsz információt az oktatás menetéről.
  • Megnézheted a professzionális konyhát, ahol az oktatás zajlik.
  • Találkozhatsz a program vezető tanárával, Ádám Csaba séffel.
  • Sőt, még vegán kekszet is kóstolhatsz majd!

Időpont: 2023. május 22., hétfő,

Pontos cím: 1088 Budapest, Kőfaragó utca 13.