Skip to content

Culinary Institute of Europe

Steven Sallybanks hollywoodi díszletfestő alkotásaiból nyílik kiállítás a CIE-ben

Mindenkit szeretettel várunk 2022. május 17-én 18 órától Steven Sallybanks ‘Sketches From Nature – And their relation to painted film backdrops’ című kiállításának megnyitójára.

Steven Sallybanks festőművész munkáit első ízben a május 17-én megnyitó kiállításon ismertheti meg a magyar közönség.  Az EAT ART mozgalom szellemiségében, az ételek nemcsak a vásznon jelennek meg, hanem kézzel fogható és kóstolható formában is, ugyanis Ádám Csaba, a nemrég bezárt Olimpia étterem séfje készít a képek által inspirált húsmentes falatkákat. A kiállítást Neil Lamont díszlettervező, többek között a Harry Potter és Star Wars filmek art directora nyitja meg Londonból online. A kiállítás kurátora Zagyvai Sára, Pécsi József ösztöndíjas fotóművész.

További részletek és friss információk a kiállításról a Facebook eseménynél érhetőek el.

Steven Sallybanks

Május 17-én 18 órától tekintheti meg a közönség Steven Sallybanks ‘Sketches From Nature – And their relation to painted film backdrops’ című kiállítást, ahol az évek óta Józsefvárosban élő alkotó tájképei és ételekkel kapcsolatos festményei mutatkoznak be.

Steven Sallybanks neve mint festőművész még nem cseng ismerősen itthon, filmes munkáival azonban mindenki találkozott már: az ikonikus Titanic jelenet naplementés háttere, a Csillagok háborúja Hoth bolygója, Harry Potter varázserdeje és még sok más hollywoodi blockbuster film díszlete fűződik az ő nevéhez. Ezúttal azonban festőművészi minőségben jelenik meg.

Festőművészként hosszú ideje a tájképfestészetre fókuszál, ami filmiparban végzett munkája nyomán kapott hangsúlyt alkotói látásmódjában, hiszen díszletfestőként a valós forgatási helyszínek tájainak illúziókeltő másolatait kell létrehoznia. Gyűjti az impulzusokat a természetben, részletekbe menően sokat analizálta a felhők mozgását, és a tengerek látványát. A festményeit stúdiójában az emlékeire hagyatkozva készíti vagy a fantázia elemeit emeli be alkotásaiba.

Steven Sallybanks képeit is áthatja az EAT ART szellemisége, aminek lényege a konyhaművészet és a vizuális művészetek, jelen esetben a festészet összekötése. Hogy az élmény teljeskörű legyen, a megnyitón Ádám Csaba, a nemrég bezárt Olimpia étterem főszakácsa a képekből inspirálódva készít húsmentes falatkákat, amik hűen tükrözik vissza Sallybanks alkotói szemléletmódját.