Skip to content

Culinary Institute of Europe

Szakácssegéd részszakma

A korábbi OKJ-s tanfolyammal megegyező, államilag elismert végzettséget nyújtó képzés!

KINEK AJÁNLJUK?

A kurzus olyan szakembereket képez, akik akár itthoni, akár külföld vendéglátóhelyeken megállják a helyüket a mindennapi konyhai szervíz során.

Nemcsak azok számára ajánljuk a kurzust, akik szakácsként szeretnének elhelyezkedni, esetleg saját vendéglátóhelyet nyitnának, hanem minden gasztrorajongónak, akit vonz a fine dining világa, szívesen betekintene a fine dining éttermek konyháinak mindennapjaiba és szeretne éttermi szintű ételeket készíteni és tálalni otthon.

MIKOR KEZDŐDIK A KÉPZÉS? 
2023. szeptember 13-án kezdődik.

HOGYAN ZAJLIK MAJD AZ OKTATÁS?
Az oktatás gyakorlati és elméleti (digitális és videó tananyag) részekből tevődik össze.

ELMÉLETI ÓRÁK:
A tanfolyam időtartama alatt folyamatosan elérhetők, felvételről online megnézhetők.

GYAKORLATI ÓRÁK: 
Két, maximum 15 fős csoportban, hetente szerdán 12:00-16:00 között angol nyelven, illetve 17:00-21:00 között magyar nyelven kerülnek megtartásra.

MILYEN HOSSZÚ A KÉPZÉSÜNK?
A képzés időtartama egy tanév, ami két szemeszterből áll.

BEMENETI KÖVETELMÉNYEK
Legalább általános iskolai bizonyítvány
Foglalkoztatás-egészségügyi vizsgálat
Pályaalkalmassági vizsgálat

MILYEN PAPÍRT SZEREZHETSZ MEG A KÉPZÉS VÉGÉRE?
Felnőttképzési engedéllyel rendelkező programunk keretében a képzés végén a Culinary Institute of Europe által kiállított magán oklevelet kapsz majd, amely igazolja, hogy sikeresen megfeleltél a kurzus követelményeinek, sikeresen befejezted a szakmai gyakorlatod és letetted a záróvizsgát. Emellett államilag elismert szakács részszakma képesítést is szerezhetsz, ehhez a képzés elvégzése után egy állami vizsgaközpontban is vizsgát kell tenned. 

További részletek a tájékoztató füzetben, amit a fent található linken keresztül tudsz letölteni.

A KÉPZÉS TARTALMA

Késhasználat

Alap sütési és főzési technikák

Alapanyagok (zöldségek, húsok, fűszerek)

Szószok

Alaplevek és levesek

Szárnyasok

Saláták

Előételek

Négylábúak

Halak és tenger gyümölcsei

Tészták és metéltek

Bevezetés a sütési eljárásokba

Alaptészták sütéshez

Csokoládé

Tortakészítés és dekorálás

Palacsinták

Fagylaltkészítés

Kenyérkészítés

Tálalás

Gasztromarketing

Vállalkozásindítás és fejlesztés

Fenntartható mezőgazdálkodás

Nemzetközi konyha

Improvizatív sütés és főzés

A főzés tudományos háttere

Receptírás

HACCP

Táplálkozástudomány

Ételszervírozás

MENNYIBE KERÜL A KÉPZÉS?

A képzés díja 1.300.000 Ft, részletfizetési lehetőség egyéni elbírálás alapján lehetséges.

A díj tartalmazza az iskola tanárai által összeállított oktatási anyagot és a képzés során használt alapanyagokat is. A gyakorlati órákhoz szükséges felszerelést egyénileg kell beszerezni (szakácskabát, késkészlet, sapka, szakács nadrág, konyharuha, fehér kötény, konyhai csúszásgátlós zárt cipő).

MIT FOGSZ TANULNI A KÉPZÉSEN?

A képzés során betekintést nyerhetsz a magas szintű ételkészítés elméleti és gyakorlati részébe egyaránt, elsajátíthatod a különböző főzési és sütési alaptechnikákat, és azokat magas szinten használni tudod majd. Teljes körű rálátást kapsz a gasztronómia különböző területeire és az ezzel kapcsolatos vállalkozások beindításának és fejlesztésének feltételeire.

Fontosnak tartjuk azt is kihangsúlyozni, hogy az egészségesség számunkra nem az alacsony kalóriatartalmat jelenti, hanem a friss és jó minőségű alapanyagokból készült teljes értékű ételeket.

A fenntarthatóság kiemelt szerepet kap minden modul során, nem csak tudást szeretnénk átadni, hanem egy szemléletmódot is, amit az egész intézet hivatott képviselni.

A képzés időtartama egy év, amely egy őszi és egy tavaszi szemeszterből áll. A félévek végen elméleti és gyakorlati vizsgát kell tenni. Az iskola tanárai által összeállított, online elérhető tudásanyag a tandíj részét képezi csakúgy, mint  a képzés során használt alapanyagok. 

Célunk, hogy a magyar diákok is elsajátítsák a legfontosabb angol szakmai kifejezéseket, így egy külföldi konyhában is profin meg tudják állni a helyük

HOGYAN JELENTKEZHETSZ?

A 2023. februárjában kezdődő évfolyamra a jelentkezési lap kitöltésével lehet regisztrálni.

A helyekre a jelentkezéseket a beérkezett űrlapok sorrendjében bíráljuk el. Sikeres elbírálás esetén értesítünk a beiratkozás menetéről. Regisztrációd a képzésre akkor lesz érvényes, amikor a képzési díj megfizetésre került.

A KÉPZÉS KEZDETE

2023. február 14.

KÉPZÉS HELYSZÍNE

A képzés címe: 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 44. 

MIT KELL TUDNOD A FELVÉTELHEZ?

Az előzetes tanulmányok a vizsgákon nem kerülnek beszámításra. A jelentkezésnek nem feltétele a nyelvtudás, de jó, ha értesz angolul, mivel lehetőséged lesz külföldi szakemberektől is tanulni.