KÉPZÉS

MIKOR KEZDŐDIK A KÉPZÉS? 

2021. szeptember 20.-án kezdődik.

HOGYAN ZAJLIK MAJD AZ OKTATÁS?

Az oktatás gyakorlati és elméleti (digitális és videó tananyag) részekből tevődik össze.

ELMÉLETI ÓRÁK:

A tanfolyam időtartama alatt folyamatosan elérhetők, felvételről online megnézhetők.

GYAKORLATI ÓRÁK: 

Minden héten hétfőn vagy szerdán  17:00-21:00 között.

MILYEN HOSSZÚ A KÉPZÉSÜNK?

A képzés időtartama egy tanév, a képzés teljes hossza 202 óra.

HÁNY FŐ VEHET RÉSZT AZ OKTATÁSBAN? MILYEN NYELVEN?

A gyakorlati órákon max. 15 fő vehet részt.

Az oktatás magyar vagy angol nyelven zajlik.

BEMENETI KÖVETELMÉNYEK

  • Érettségi bizonyítvány vagy releváns szakképesítés
  • Egészségügyi kiskönyv

 

MILYEN PAPÍRT SZEREZHETSZ MEG A KÉPZÉS VÉGÉRE?

A képzés végén a Culinary Institute of Europe által kiállított magán diplomát kapsz majd, amely igazolja, hogy sikeresen megfeleltél a kurzus követelményeinek, sikeresen befejezted a szakmai gyakorlatod és letetted a záróvizsgát. Továbbá a Pest Megyei Kormányhivatal által kiállított felnőttképzési program tanúsítványát.

A KÉPZÉS MODULJAI

Gasztromarketing és vizuális kommunikáció

Vállalkozásindítás és fejlesztés

Fenntartható mezőgazdálkodás

Késhasználat

Alap sütési és főzési technikák

Alapanyagok (zöldségek, húsok, fűszerek)

Szószok

Alaplevek és levesek

Szárnyasok

Négylábúak

Halak és tenger gyümölcsei

Tészták és metéltek

Bevezetés a sütési eljárásokba

Alaptészták sütéshez

Csokoládé

Tortakészítés és dekorálás

Palacsinták

Fagylaltkészítés

Kenyérkészítés

Tálalás

Saláták

Előételek

Nemzetközi konyha

Improvizatív sütés és főzés

Iskolai gyakorlat

A főzés tudományos háttere

Receptírás

HACCP

Táplálkozástudomány

Ételszervírozás

KIKET VÁRUNK?

A legújabb gasztronómiai trendekhez igazodva tanítjuk meg, sőt szükség esetén újratanítjuk az alaptechnikákat. Nem baj, ha már részt vettél más képzéseken, de az sem hátrány, ha teljesen kezdőként vágsz bele.

MIT FOGSZ TANULNI A KÉPZÉSEN?

A képzés során betekintést nyerhetsz a magas szintű ételkészítés elméleti és gyakorlati részébe egyaránt, elsajátíthatod a különböző főzési és sütési alaptechnikákat, és azokat magas szinten használni tudod majd. Teljes körű rálátást kapsz a gasztronómia különböző területeire és az ezzel kapcsolatos vállalkozások beindításának és fejlesztésének feltételeire.

Fontosnak tartjuk azt is kihangsúlyozni, hogy az egészségesség számunkra nem az alacsony kalóriatartalmat jelenti, hanem a friss és jó minőségű alapanyagokból készült teljes értékű ételeket.

A fenntarthatóság kiemelt szerepet kap minden modul során, nem csak tudást szeretnénk átadni, hanem egy szemléletmódot is, amit az egész intézet hivatott képviselni.

A képzés időtartama egy év, amely egy őszi és egy tavaszi szemeszterből áll. A félévek végen elméleti és gyakorlati vizsgát kell tenni. Az iskola tanárai által összeállított, online elérhető tudásanyag a tandíj részét képezi csakúgy, mint  a képzés során használt alapanyagok. 

Célunk, hogy a magyar diákok is elsajátítsák a legfontosabb angol szakmai kifejezéseket, így egy külföldi konyhában is profin meg tudják állni a helyüket.

HOGYAN JELENTKEZHETSZ?

A 2021 szeptemberében kezdődő évfolyamra a jelentkezési lap kitöltésével lehet regisztrálni.

Érvényes diákigazolvánnyal rendelkező diákoknak 10% kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból (a diákkedvezmény más kedvezményekkel nem összevonható).  

A helyekre a jelentkezéseket a beérkezett űrlapok sorrendjében bíráljuk el. Sikeres elbírálás esetén értesítünk a beiratkozás menetéről. Regisztrációd a képzésre akkor lesz érvényes, amikor a képzési díj megfizetésre került.

TANDÍJ

A képzés hossza: 1 év

A képzés teljes díja: 950.000 Ft  + Áfa. Részletfizetési lehetőség: beiratkozáskor 350.000 Ft+Áfa, utána hat hónapon keresztül havi 100,000 Ft+Áfa. Egy összegű fizetés esetén beiratkozáskor 850.000 Ft + Áfa.

A díj tartalmazza az iskola tanárai által összeállított oktatási anyagot és a képzés során használt alapanyagokat is. A gyakorlati órákhoz szükséges felszerelést egyénileg kell beszerezni (szakácskabát, késkészlet, sapka, szakács nadrág, konyharuha, fehér kötény, konyhai csúszásgátlós zárt cipő).

A képzésre a hallgatók az 1. részlet befizetésével iratkoznak be, ezzel válik a jelentkezés véglegessé, a képzési díjnak az oktatás megkezdése előtt be kell érkeznie. 

A KÉPZÉS KEZDETE

2021. szeptember

KÉPZÉS HELYSZÍNE

A képzés címe: 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 44. 

MIT KELL TUDNOD A FELVÉTELHEZ?

Az előzetes tanulmányok a vizsgákon nem kerülnek beszámításra. A jelentkezésnek nem feltétele a nyelvtudás, de jó, ha értesz angolul, mivel lehetőséged lesz külföldi szakemberektől is tanulni.